fredag 29 augusti 2014

Nintendo visar ny 3DS


Nintendo 3DS släpptes våren 2011 och är alltså 3,5 år gammal. Det har spekulerats länge om en ny version av konsolen innan den ersätts av en ny maskin. Vi har redan fått se ansiktsupplyftningar och en XL-modell.

Nu har Nintendo bekräftat en helt ny modell. Den heter New Nintendo 3DS och kommer släppas i två versioner - en standard och en större. Enligt Nintendo ska denna nya 3DS ha en bättre 3D-funktion, två analoga spakar (på tiden, men på bilden ovan ser den högra spaken inte överdrivet bekväm ut), två nya axelknappar, bättre batteritid, inbyggd NFC (för Amiibofigurerna) kompatibilitet med SD-kort, stöd för HTML5 samt en möjlighet att göra back up på sin data trådlöst till sin PC.

New 3DS kommer släppas i ett otal färger. Den kommer till Japan den 11 oktober och kommer kosta mellan 16 000 (original) och 18 000 yen (XL). När den kommer till Europa har Nintendo ännu inte berättat, men det blir under 2015.

Det ska bli intressant att se hur marknaden tar emot en "ny" bärbar spelkonsol under 2014-15. Marknaden har förändrats väldigt mycket sedan 3DS först lanserades, och försäljningen av 3DS har halverats under detta år.

Kan New 3DS verkligen vända den trenden? Jag är tveksam.